Cyprus, Nicosia

Через спеку на Кіпрі закрили школи та заборонили працювати вдень

13.06.2024 / 15:33
Haber Kategorisi

Через аномальну спеку на Кіпрі частково закриті початкові школи та дитячі садки. Крім того, діє заборона на роботу на відкритому повітрі в денні години під палючим сонцем.

За повідомленням Міністерства освіти, у зв'язку з очікуваною високою температурою в п'ятницю, 14 червня, заняття в початкових школах, дитячих садках і спеціальних школах будуть припинені о 10:45. Групи продовженого дня в цей день не працюватимуть.

"На підставі рекомендацій метеорологічної служби та Міністерства охорони здоров'я заняття у всіх початкових школах будуть припинені о 10:45 у п'ятницю, 14 червня, в день, коли очікується особливо висока температура", - йдеться в повідомленні міністерства.

Батькам та опікунам настійно рекомендується забезпечити безпечне транспортування дітей додому. Тим, хто бажає залишити дітей вдома на весь день у п'ятницю, буде дозволено це зробити, оскільки їхня відсутність буде вважатися виправданою.

Зазначається, що цього тижня в кіпрських школах розпочалися випускні іспити. З четверга у багатьох навчальних закладах вже розпочалися літні канікули.

Крім того, у зв'язку зі спекою на Кіпрі заборонили роботу на відкритому повітрі в денні години.

"Департамент трудової інспекції Міністерства праці та соціального страхування інформує роботодавців та самозайнятих осіб, що у зв'язку з попередженням метеорологічного департаменту про надзвичайно високу температуру, робота на відкритому повітрі повинна бути призупинена з 12:00 до 16:00", - йдеться у повідомленні департаменту.

Тим часом Метеорологічне бюро оголосило помаранчеве попередження з 12:00 до 17:00 четверга, а Департамент лісового господарства зазначив, що пожежна небезпека залишається на рівні "червоної тривоги".

Очікується, що максимальна температура на території країни підніметься приблизно до 43 градусів за Цельсієм, тоді як у високогір'ї вона сягне близько 34 градусів за Цельсієм.

Yalnızca kayıtlı kullanıcılar yorum bırakabilir. Yorum yapmak,hesabınıza giriş yapın veya yeni bir tane oluşturun →